
بسم رب الشهداء و الصدقین
وَلا تَحسَبَنَّ الَّذينَ قُتِلوا في سَبيلِ اللَّهِ أَمواتًا ۚ بَل أَحياءٌ عِندَ رَبِّهِم يُرزَقونَ﴿آل عمران۱۶۹﴾
(ای پیامبر!) هرگز گمان مبر کسانی که در راه خدا کشته شدند، مردگانند!
بلکه آنان زندهاند، و نزد پروردگارشان روزی داده میشوند.
سپاس خدای عزوجل را به وسعت سپاس ملائکه مقرب و خلایق مکرم که "بنده ی مومن رستگارش" را ردای شهادت پوشانید؛ و اولِ او را به توفیق "خدمتگزاری به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران " و "پاسداری و امانتداری از کیان مادری" با ایثار و بذل جان در راه رضایتش ثبت کرد و آخرش را به شهادت و شجاعت فائز گرداند؛ تا مقربان درگاه الهي به آن گواهي دهند؛ که اوست خداوند بلندمرتبه و صاحب مُقدرات و عطایای ملوکانه؛ "رَّضِیَ اللهُ عَنهُم وَرَضُوا عَنهُ".
اینک از باب حدیث « مَن لَم يَشكُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقينَ لَم يَشكُرِ اللّه عَزَّوَجَلَّ » با شایستهترین و عالیترین عبارات، به نمایندگی از خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی اراک، کمال احترام، قدردانی و امتنان خاطر خود را از بذل محبتها، الطاف خالصانه، زحمات بی شائبه و "حضور پرشور مردم" و حق شناسانه تمامی اساتید، دانشجویان، همکاران،نیروهای نظامی، انتظامی و بزرگواران معظم، مکرم و معزز از اقشار مختلف ایران عزیز که با تشریف فرمایی در مراسم تشییع و تدفين آن شهید سرافراز، اهتمام ورزیده و همچنین از اقصی نقاط کشور که با عرض تبریک و تسلیت؛ اخلاق، انسانیت، حس نوع دوستی و وطن پرستی را به کمال، به اثبات رساندند، بی حد و حصر سپاسگزاريم و دست به دامان قدرت لایزال و عرش فرمانروایی خداوندگار، خاضعانه می طلبیم تا "خود "پاسخگوی این همه الطاف بی منت با عنایت خویش باشد.
و إلهِى رضا بقضائک صَبرا علی بَلائک تَسلِیمًا لأمْرِك
حمیدرضا رضائی آشتیانی
رئیس دانشگاه

آیین تشییع و تدفین شهید گمنام عملیات کربلای 5 روز شنبه نهم اسفندماه1399 همزمان با سالروز وفات حضرت زینب کبری(س) با حضور جمعی از مشتاقان و ملت شهید پرور و خانواده بزرگ دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد. در این آیین که از ساعت 10 الی 12 در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد پیکر شهید گمنام منطقه عملیاتی شلمچه در خانه ابدیش آرام گرفت .

ربات هوشمند پوشیدنی دست جهت کمک به حرکت معلولان در دانشگاه صنعتی اراک طراحی و ساخته شد(Design and Fabrication of Hand Exoskeleton)
در راستای کاربردی سازی پایان نامه های دانشجویی همچنین رفع نیاز بخشی از جامعه آقای مهندس رامین لطفی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک موفق به طراحی و ساخت دستگاه رباتپوشیدنی هوشمند بازو جهت ارایه به توانخواهان و معلولین حرکتی در دانشکده مهندسی مکانیک شد.
این ربات با استفاده از سیگنال عصبی EMG عضلات شخص توان یاب کار می کند و فرد می تواند با کمک آن حرکت بازو را با نیروی بسیار کمتری اجرا کند. سیستم کنترل فازی هوشمند مغز دستگاه بوده و بر اساس هوش مصنوعی انواع حرکت را ایجاد می کند. شایان ذکر است اساتید درگیر در این طرح جهت راهنمای پروژه آقایان دکتر محمد گهری و دکترمحسن نجفی نقش موثری داشتند و از مرکز تحقیقات ضایعه نخاعی دانشگاه علوم پزشکی تهران خانم دکتر آزادواری بعنوان مشاور پروژه همراهی نمودند.

هوالصانع
همتی کن این جهان را بازساز با نگاهی نو جهانی نو بساز
پنجم اسفند، زادروز دانشمند بزرگ ایرانی، نابغه اسلامی و پدر مهندسی ایران، خواجه نصیرالدین طوسی، مناسبتی ارزشمند برای بزرگداشت جایگاه مهندسی است. موعدی برای پاسداشت تعهد، تفکر و ابتکار مهندسانی است که با سختی ها و زحمات زیاد و با بکار گیری علوم و فنون جدید، تحولآفرین بودهاند و با تکیه بر خرد و عمل خود زمینه ساز پیشرفت و توسعه کشور شده اند.
اینجانب فرصت را مغتنم شمرده و این روز را که مزین به نام مهندس می باشد به تمام فرهیختگان و دانش آموختگان حوزه فنی مهندسی کشور عزیزم بالاخص صنعتگران و دانشگاهیان فنی مهندسی استان مرکزی و نیز اساتید، کارشناسان و دانشجویان دانشگاه صنعتی اراک را تبریک و تهنیت عرض نموده و آرزوی سلامتی و موفقیت های روز افزون را برای آینده سازان و مسئولیت پذیران این مرز و بوم دارم.
حمیدرضا رضائی آشتیانی
رئیس دانشگاه صنعتی اراک

در فهرست اعلام شده دانشگاه استنفورد، نام دکتر داود قنبری در میان دانشمندان 2 درصد برتر جهان درج گردیده است.
بر اساس پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد بر روی دادههای اسکوپوس انجام شد، فهرست 100 هزار دانشمند پر استناد در تمامی رشتهها و نیز 2% برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شدند.
دکتر داود قنبری عضو هیات علمی گروه علوم پایه دانشگاه صنعتی اراک نیز در ردیف محققان برتر ایران براساس فهرست اعلام شده معرفی شدند.
از معیارها و شاخص های این رده بندی می توان به تعداد مقالات نویسنده از سال 1960 تا 2019، سال انتشار اولین و آخرین مقاله نویسنده، رتبهبندی بر اساس تعداد استنادها با حذف خود استنادی اشاره کرد.
دکتر داود قنبری عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اراک جز اولین فارغ التحصیلان نانوفناوری می باشد که از طرف انجمن نانوی ایران به عنوان دانش آموخته برتر کشوری معرفی شدند.ایشان براساس پایگاه گوگل اسکولار با حدود 4000 ارجاع، بالاترین ارجاعات استانی را در زمینه علوم و مهندسی داراست. در طی مسیر پژوهش ایشان سه مرتبه در رده های مختلف به عنوان پژوهشگر برتراستان مرکزی انتخاب گردیده اند. چاپ بیش از 130 مقاله علمی بین المللی، کتاب، اختراع و مشاوره بیش از 30 پایان نامه کارشناسی ارشد از جمله فعالیت های ایشان است.

آیین تجلیل از گروه تهیه و تدوین برنامه راهبردی 1404-1400دانشگاه صنعتی اراک به مناسبت ایام الله دهه فجر در تالار نشست های دانشگاه صنعتی اراک روز یکشنبه 19 بهمن 1399 با حضور هیأت رئیسه و اعضای کارگروه راهبردی دانشگاه برگزار شد.
در این آیین ضمن رونمایی از برنامه پنج ساله دانشگاه ، از عوامل اصلی این برنامه که نتیجه 23ماه تلاش تیم 16 نفره و همراهی کلیه کارکنان و اعضای هیات علمی بود رونمایی و تجلیل بعمل آمد.

دوره دانش افزایی اساتید با موضوع معرفت شناسی سطح1 با حضور دکتر عبدی و جمعی از اساتید محترم دانشگاه، به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری مستقر در دانشگاه و دفتر هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاه، در روز های دوشنبه و سه شنبه مورخ 27و28بهمن1399 در تالار نشستهای ساختمان قائم مقام فراهانی برگزار گردید.
رویدادها |
9 فروردین
|
ولادت حضرت قائم (عج) |
21 اسفند
|
مبعث حضرت رسول اکرم (ص) |
9 اسفند
|
روز به خاک سپاری شهید گمنام در دانشگاه |
22بهمن
|
روز پیروزی انقلاب اسلامی |
12 بهمن
|
آغاز دهه فجر |
20 دی
|
شهادت میرزا تقی خان امیر کبیر |