عنوان کتاب: مخابرات باند فوق وسیع-مبانی و کاربردها

·         مهندس نفیسه ارمی

سال انتشار: 1397

معرفی خلاصه کتاب

از سال 2002 که FCC رسماَ اجازه استفاده تجاری از سیستمهای UWB را صادر کرد، کشورهای مختلف همواره در تلاش بودهاند که این فناوری را متناسب با نیاز خود عملیاتی کنند. محققان به تحقیق و پژوهش پرداختند تا مشکلات استفاده تجاری از UWB را هر چه سریعتر مرتفع سازند. این موانع دو چارچوب کلی داشت: 1-  نیاز به مبدلهای پرسرعت آنالوگ به دیجیتال و2- صدور مجوزهای قانونی از جانب سازمان مقررات رادیویی کشورها. بسیاری از کشورهای اروپایی، ژاپن و سنگاپور در همان سال یا حداکثر یک سال بعد، نسبت به تنظیم مقررات و استفاده از این فناوری در حوزههای مختلف اقدام کردند. کاربردهای تجاری UWB آنقدر سودآور و وسوسه برانگیز بود که محققان را به تحقیقات گسترده در این حوزه واداشت و در سال 2002 توانستند با استفاده از طرح سنجش فشرده ، گیرنده هایی را طراحی کنند که بازسازی سیگنال UWB را با نرخ نمونه  برداری کمتر از نرخ نایکوئیست انجام دهند و لذا موانع تا حدودی مرتفع شدند. نظر به کاربردهای بسیار ارزشمند فناوری باند فوق وسیع در صنعت و پزشکی، بسیار لازم است که این اثر و سایر کتب مرجع دیگر در حوزه مخابرات باند فوق وسیع به فارسى ترجمه شود و در اختیار استادان، دانشجویان و صنعت قرار گیرد؛ زیرا به راستى جاى سیستمهای مخابراتی باند فوق وسیع و کاربردهای شگرف آن در مخابرات نسل 5، ارسال و دریافت محتوای چندرسانه ای با سرعت خیلی بالا و طراحی سامانه ای راداری با دقت خیلی بالا در ایران خالى است. این کتاب که اولین نسخه ترجمه شده مخابرات باند فوق وسیع است، به زبان ساده به بیان مفاهیم اولیه UWB پرداخته است. ظرفیت خارق العاده باند فوق وسیع و ویژگی های قدرتمند آن، این فناوری را تبدیل به یکی از مشهورترین فناوری های موجود در این نسل کرده است. UWB از مخابرات بیسیم گرفته تا بازی و سرگرمی و از صنعت اتوماسیون گرفته تا امنیت یک ناحیه مسکونی، و در حوزه بسیار وسیعی از کاربردها، انقلاب شگرفی ایجاد کرده است.

در این کتاب موارد زیر مورد بررسی قرار گرفته است:

•              مقدمه ای بر UWB : تاریخچه، پیش زمینه، مزایا و چالش ها

•              چگونه UWB با سیستم های باند باریک و باند وسیع طیف گسترده مقایسه می شود.

•              مبانی تولید و انتشار پالس کوتاه UWB

•              رقابت رویکردهای تک باند و چند باند

•              مفاهیم آنتن های UWB و نتایج استفاده از آنها در سیستم ها و شبکه ها

•              طرح های رایج مدولاسیون و دمدولاسیون و تکنیک های دسترسی چندگانه