تاسیس هفت آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی در دانشگاه صنعتی اراک در سال 1397

دکتر ابوالفضل حاجی زاده اقدم  رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه از تاسیس شش آزمایشگاه آموزشی و یک آزمایشگاه تحقیقاتی در سال 1397 خبر داد.

دکتر حاجی زاده ضمن تشریح فضای آزمایشگاه مرکزی دانشگاه گفت: با توجه به اخذ مجوز رشته ها و گرایش های جدید در دانشگاه  نیاز به تاسیس آزمایشگاه های آموزشی بود که دانشگاه صنعتی اراک موفق به تاسیس شش آزمایشگاه آموزشی در سال جاری شد که در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و  و سی امین سال تاسیس دانشگاه افتتاح خواهند شد.

این آزمایشگاه ها عبارتند از: آزمایشگاه فیزیک حالت جامد پیشرفته (گروه علوم پایه)، آزمایشگاه تکنولوژی بتن (گروه مهندسی عمران)، آزمایشگاه مصالح ساختمانی (گروه مهندسی عمران)، آزمایشگاه مکانیک خاک و ژئوتکنیک (گروه مهندسی عمران)، آزمایشگاه مدارهای مخابراتی (گروه مهندسی برق)، آزمایشگاه مخابرات دیجیتال و آنالوگ (گروه مهندسی برق).

حاجی زاده گفت: موضوع بحران انرژی و مسائل زیست محیطی در دو دهه اخیر در جامعه بین‌الملل و ایران به شدت مورد توجه قرار گرفته و در این راستا رسالت دانشگاه ها در تربیت نیروی متخصص به منظور کمک به حل مسائل جامعه و صنایع می باشد.

رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه افزود:بر این اساس آزمایشگاه تحقیقاتی انرژی و محیط زیستبا هدف پژوهش های کاربردی و انجام پروژه های تحقیقاتی در زمینه های مدیریت مصرف انرژی و آب، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و کاهش آلودگی محیط زیست تاسیس گردید.

وی افزود:این آزمایشگاه مجهز به دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته در زمینه تست نیروگاه های خورشیدی و بادی و سیستم های کنترل کننده مصرف آب بوده و آماده ارائه خدمات به بخش های مختلفصنعت و جامعه می باشد ودرصدد است با کسب استانداردهای لازم به‌عنوان آزمایشگاه مرجع و معتمد در سطح کشور شناخته و فعالیت کند.

لازم به ذکر است آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با هدف ساماندهی امکانات و تجهیزات پیشرفته مورد نیاز گروه های مختلف آموزشی و پژوهشی و فناوری، بهره وری بهینه از امکانات موجود، صرفه جویی و جلوگیری از خرید های تکراری، موازی و غیر ضروری، امکان بهره برداری از داده ها در آینده، ایجاد ارتباط بیشتر بین پژوهشگران، انتقال اطلاعات، پرهیز از انحصاری شده دستگاه ها و تجهیزات موجود، فعال نمودن کلیه تجهیزات آزمایشگاهی موجود و امکان دسترسی همه اعضای هیئت علمی، پژوهشگران، دانشجویان و محققان به فضاها و امکانات پژوهشی ایجاد شده است.

15 بهمن ماه 1397