رئیس دانشگاه صنعتی اراک گفت: پیشرفت یک کشور معطوف و منوط به استفاده از دانش است و باید برای توسعه معادن از کارکرد و ساختار سنتی آن خارج شد.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، دکتر محسن نجفی در همایش نقش معدن در رونق تولید بیان کرد: در بازار متحول شده کار، امروز شغل ساختار ساده خود را از دست داده است و دنیا به سمتی حرکت می‌کند که اشتغال بدون مهارت معنایی ندارد.

وی با اشاره به تغییر و تحول هر روزه مهارت، گفت: ارزش افزوده با وزن دانش از اهمیت بالای برخوردار است و صرف استفاده از مواد اولیه برای شغل، اثربخش نخواهد بود. متاسفانه کشور در اقتصاد معطوف به دانش دارای جایگاه و رتبه مناسبی نیست. پیشرفت یک کشور معطوف و منوط به استفاده از دانش است. اینکه در تولید دانش چه جایگاهی در جهان داشته باشیم، موضوع دارای اهمیتی نیست بلکه آنچه مهم است، بهره‌ برداری و مصرف‌کننده دانش بودن است و این امر قطعا ارزش افزوده به همراه دارد.

نجفی تصریح کرد: دانشگاه به عنوان منبع نوآوری می‌تواند با خلاقیت و منابع اولیه ترکیب شود و ارزش‌افزوده‌آفرین باشد.

وی با بیان اینکه در حوزه معدن ارزش افزوده ایران ضریب بالایی ندارد، افزود: حوزه معدن نیازمند سرمایه‌گذاری جدید، ورود تکنولوژی و دانش روز است، متاسفانه کار در معدن با ساختار سنتی در جریان است، اما می‌توان سهم اندک معدن در اقتصاد کشور را با انجام فعالیت مشترک بین دانشگاه و معدن توسعه بخشید.

رییس دانشگاه صنعتی اراک نسبت به تجاری‌سازی دستاوردهای موجود در حوزه معدن در استان مرکزی توسط دانشگاه اعلام آمادگی کرد.

در این همایش اساسنامه کلینیک معدن و صنایع معدنی استان مرکزی توسط رییس سازمان صمت، رییس خانه معدن استان و رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان مرکزی به امضا رسید.