نشست معرفت‌ افزایی با عنوان فرفه‌های نو ظهور و عرفان‌های کاذب با حضور حجت الاسلام شریفی و استادان گروه معارف دانشگاه های استان مرکزی  دردانشگاه صنعتی اراک  برگزار شد.

در ابتدای نشست حجت الاسلام ایمانی مقدم مسئول نهاد نماندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های استان مرکزی، با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص روشنگری و جلوگیری از انحراف اظهار داشت: از آنجایی که انسان ها به طور فطری جویای معنویت هستند و از طرفی فقدان آگاهی های لازم بویژه در میان اقشار جوان، سبب گرایش های انحرافی در آنان می شود، ‌از این جهت مباحث مربوط به عرفان های نو ظهور نیاز به بحث و بررسی دارد.

در ادامه نشست حجت الاسلام شریفی به بررسی تاریخچه و ابعاد مختلف عرفان اسلامی پرداخت و گفت: مقدمه عرفان مقید بودن به شریعت است و سپس با حفظ شریعت می‌توان قدم در راه خدا بگذاریم. وی افزود: طریقت عرفانی افعال پیامبر و ائمه است و به این ترتیب است که در مسیر سیر و سلوک قرار می‌گیریم.

شریفی ادامه داد: کسانی که مدعی سیر و سلوک هستند قطعا باید پیرو شریعت باشند تا بتوانند این ادعا را داشته باشند. این پژوهشگر عرفان گفت: عرفان‌های کاذب دارای  ویژگی نادیده گرفتن اصول اخلاقی و دینی هستند. در برخی از این فرقه‌ها انسان به جای خدا مطرح می‌شود و در حالی که انسان وجودش وابسته به خداست.

وی افزود: قدرت در عرفان‌های کاذب بر قدرت شیاطین متکی است و این قدرت روحانی نیست.

این استاد حوزه و دانشگاه ابراز داشت: اعتقادات انسانی مشترک، داشتن رهبر و هدف مشترک را سه شاخص مهم در یک فرقه عنوان کرد. وی ضمن بیان مباحثی پیرامون تصوف و وهابیت، اظهار داشت: این دو فرقه از فرقه‌هایی است که از دیرباز بعد از دین اسلام پدید آمده‌اند.
شریفی در ادامه با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم تصریح کرد: خداوند در قرآن کریم می‌فرماید "هر کس غیر از دین اسلام، دینی را بپذیرد هرگز از او پذیرفته نمی‌شود و او از زیانکاران است" و  خداوند در آیه یاد شده، عاقبت کسانی که غیر از اسلام دین دیگری را بر می‌گزیند روشن می‌کند چرا که خسارت جبران ناپذیری را بر پیکر اسلام وارد می‌کنند.

همچنین در این نشست،‌ فرصتی برای اظهار نظر اساتید و پرسش و پاسخ اختصاص داده شد.

همایش شناخت عرفان‌های نوظهور چهارشنبه 12 تیرماه در دانشگاه صنعتی اراک برگزار شد.

1398/4/12