عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اراک از طراحی و ساخت دو ربات جدید در دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی به نقل از ایسنا، محمد گهری ضمن بیان این خبر افزود: در آزمایشگاه تحقیقاتی رباتیک و مکاترونیک دانشکده مهندسی مکانیک، ربات پرنده کوادروکوپتری که مجهز به سامانه پایش آلودگی گاز متان است، ساخته شده است.

وی اظهار کرد: این ربات پرنده می تواند بر فراز مناطق مشکوک به آلودگی مانند لندفیل زباله (محل دفن زباله) پرواز کند و میزان دقیق گاز متان را سنجش کند، همچنین با ثبت و ارسال وای فای این مقادیر، تهیه نقشه GIS پراکنش آلودگی امکانپذیر است.

گهری با بیان اینکه دستگاه دوم ساخته شده در این دانشگاه، ربات پارلل 5R است، گفت: این ربات قابلیت حرکت دقیق دو بعدی دارد و می تواند به منظور تزریق دقیق دارو و همچنین بعنوان ربات برش و جوش دقیق استفاده شود.

وی که بعنوان استاد راهنما، "شریفی نسب" دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشگاه را برای اجرای این پروژه همراهی کرده است، ادامه داد: همچنین این ربات دارای کنترل شبکه عصبی کوپل شده با PID است و قابلیت اجرای تمامی کنترلرهای فازی و عصبی را داراست. استاد راهنمای این طرح اینجانب و اجرا کننده آن مهندس است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اراک با تاکید بر اینکه آزمایشگاه تحقیقاتی مکاترونیک و رباتیک این دانشگاه با تولید این ربات آماده خدمات رسانی به سازمان محیط زیست استان و شهرداری اراک است، خاطرنشان کرد: همچنین در این آزمایشگاه تحقیقاتی، پلاسمای سرد با کاربرد پزشکی و صنعتی و ربات پایش ضخامت لوله های گاز و هیتر گاز در دست انجام است که در مرحله تست و ارزیابی هستند.