
همایش منطق ریاضی و کاربرد های آن با حضور اعضاء هیات علمی دانشگاه های کشور چهارشنبه 13 شهریورماه 1398 در دانشگاه صنعتی اراک برگزار گردید.
در ابتدای همایش، حمیدرضا رضایی آشتیانی،رئیس دانشگاه صنعتی اراک، با اشاره به ضرورت توجه به منطق ریاضی اظهار داشت: بزرگترین ریاضی دان هستی خداوند است، همه چیز در جهان هستی در جای خود قرار دارد و اپسیلونی جا به جایی در اتمی سبب آشفتگی در طبیعت میشود و جهان بر اساس قوانین ریاضی حاکم است.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: ریاضی بر تفکر انسان تاثیر میگذارد و سبب آرامش انسان میشود، درواقع ریاضیات یک نعمت الهی برای همه انسانها است و یک ابزار زندگی است که به پراکندگیهای اطراف زندگی نظم میبخشد، ریاضیدانان بعضا افراد کم حرف و عملگرایی هستند و با حداقل کلام حداکثر مفاهیم را منتقل میکنند، همچنین علوم مختلف بر اثر گذشت زمان دچار تغییر و تحول زیادی میشوند در صورتی که این موضوع در ریاضیات به سختی اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: مبنای تمدن بشر ریاضیات است، هر علمی بدون بحث ریاضی منحل است حتی در مقالههای تخصصی نیز اگر بیس ریاضی در آن وجود نداشته باشد قابل فهم نیست.
رئیس دانشگاه صنعتی اراک تصریح کرد: ریاضیدان عاشق است بطوریکه خود را در زمینههایی میاندازد که چالشهای زیادی دارد به همین سبب او در واقع یک آدم شجاع است و خود را وارد عرصههایی میکند که شناخت قبلی روی آنها ندارد و سعی در حل مسائل جدید و ناشناخته دارد.
رضایی آشتیانی افزود: ریاضیدان یک فرد مبتکر است، ریاضی میتواند منشا و بحث تمدنسازی برای کشور باشد. خیام یکی از ریاضیدانان بزرگ گذشته برای کشور ما بوده است در حال حاضر نیز علامه حسنزاده طبیب، عارف و فیلسوفی است که بیش از ۲۰ کتاب در حوزه ریاضی به انتشار رسانده است.
وی ادامه داد: قاعده همه علوم ریاضی است، غفلت از بحث ریاضی مشکلی جدی است که به سبب فرهنگ حال حاضر ما این مورد به شدت اتفاق میافتد و بیشتر گرایشها به علوم تجربی و انسانی است و از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر دانشآموز 650 هزار نفر متقاضی رشته علوم تجربی، 280 هزار نفر رشته علوم انسانی، ۱۶۵ هزار نفر رشته زبانهای خارجه و ۱۶۰ هزار نفر در رشته علوم ریاضی بوده اند که این آمار تاسف باری است.
رضایی آشتیانی عنوان کرد: باید یک اصلاح بسیار جدی در آموزش و پرورش در این خصوص اتفاق افتد تا کشور با بحران روبهرو نشود و بحران آینده بحران بحث مهندسی است که این یک خطر جبرانناپذیر برای کشور است و باید فرهنگ ما در این مورد تغییر کند که البته تغییر در رویهها و فرهنگ خواست نظام است اما متاسفانه در زیرلایهها دچار مشکل هستیم.
در این همایش افرادی از دانشگاه تربیت معلم، دانشگاه صنعتی اصفهان و پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه تبریز و پژوهشگاه دانشهای بنیادی، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران شرکت کرده و به تشریح موضوعات خود در ریاضی در زمینههای کمینگی ترتیبی، فیلترها و اندازهها در منطق، منطق و محاسبه و تاثیرات متقابل آنها بر یکدیگر، هموتوپی تایپ تئوری به عنوان بنیادی برای ریاضیات، معادلات منطقی و صورتبندی پارادوکس پروتاگوراس در یک منطق تلفیقی توجیح، زمان و تکلیف پرداختند.