
هیات رئیسه دانشگاه صنعتی در نشست هم اندیشی که به میزبانی هیات مدیره اتاق بازرگانی برگزار شد، درباره راه های هم افزایی و چگونگی مشارکت باهمدیگر به بحث و تبادل نظر پرداختند.
در این نشست 2 ساعته که روز چهارشنبه پنجم مردادماه 1401 صورت پذیرفت طرفین در خصوص نحوه مشارکت اتاق بازرگانی اراک در تکمیل مرکز نوآوری و فناوری دانشگاه همچنین چگونگی همکاری در برگزاری دوره های آموزشی ویژه صنایع و معادن استان به تبادل نظر پرداختند.
یکی از مباحث مهم در این نشست چگونگی برگزاری رویدادهای کارآفرینی همچنین توسعه ارتباطات و تعاملات دو دستگاه در راستای کمک به توسعه صنعت، معدن و تجارت استان طرح و بررسی شد.

نشست صمیمانه دکتر سید محمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور با اعضای کانون دانشگاهیان استان مرکزی در دانشگاه صنعتی اراک صورت پذیرفت.
در حاشیه دیدارهای مردمی هیات دولت در بیست و نهمین سفر استانی دولت سیزدهم نشست صمیمانه معاون امور مجلس رئیس جمهور و هیات همراه با اعضای کانون دانشگاهیان استان به میزبانی دانشگاه صنعتی اراک روز جمعه سی و یک تیرماه از ساعت 21 الی 23 در تالار نشست های قائم مقام فراهانی دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دوستانه اعضای کانون دانشگاهیان استان مرکزی از ظرفیت های مغفول مانده استان در تحقق منویات مقام معظم رهبری نکاتی را بیان داشتند و خواستار اهتمام ویژه دولت سیزدهم در این حوزه شدند.
دگتر گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک بعنوان میزبان این مراسم ضمن تشکر از حضور هیات دولت در استان خصوصا نماینده ویژه رئیس جمهور در جمع اعضای کانون دانشگاهیان خواستار توجه ویژه به این استان شدند و مطالب طرح شده در این نشست را از دغدغه های مهم جهت تحقق برنامه های ابلاغی گام دوم انقلاب برشمردند.
در این نشست کلیه اعضای حاضر به طرح مباحث مختلف و لزوم ورود قاطع دولت سیزدهم در رفع سریع این مشکلات تاکید نمودند.

در آستانه سفر رياست جمهوری به استان مرکزی، دکتر علی خطیبی، معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و فرستاده ویژه وزیر در روز پنجشنبه، 30 تيرماه جاری، از روند طرحهای عمرانی و زیرساختی دانشگاه صنعتی اراک در معیت هیات همراه از نمایندگان استانداری و دانشگاه معین استان بازدید به عمل آوردند.
در اين بازدید که به مناسبت حضور پرچمدار دولت سیزدهم آیت الله رئیسی در استان مرکزی صورت پذیرفت، دکتر خطیبی با هدف بررسی اقدامات صورت گرفته در بخشهای عمرانی و آمادهسازی زيرساختهای لازم جهت تکمیل اکوسیستم فناوری و روند توسعه دانشگاه صنعتی اراک در پایتخت صنعت کشور حضور پیدا نمودند.
ایشان ضمن اعلام حمایت از دانشگاه تخصصی و منطبق با نیاز استان بر لزوم توسعه فیزیکی و بهبود فضاهای دانشگاه صنعتی بعنوان تنها دانشگاه صنعتی استان تاکید نمودند.
وی بابیان این موضوع که استان مرکزی به وجود دانشگاهی کاملا تخصصی و منطبق با نیاز صنایع استان بسیار نیازمند است، حمايت از توسعه و تکميل زيرساختهای عمرانی خصوصا توسعه فضای رفاهی ویژه دانشجویان را از الویت های وزارت علوم در این دوره برشمرد.
دکتر گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک با بیان این موضوع که دانشگاه صنعتی بعنوان تنها دانشگاه تخصصی منطبق با سند آمایش آموزش عالی در استان است و در این سی و اندی سال توانسته در تربیت نیروی متخصص مورد نیاز صنایع کشور به خدمت رسانی بپردازد؛ بر کمبود فضاهای فیزیکی در این دانشگاه تاکید کردند و بیان داشتند با این محدودیت باز به ارایه خدمات رفاهی به دانشجویان در این سالیان پرداخته ایم و حاضر نشدیم دانشجویان دختر را بعلت کمبود فضا به خارج از دانشگاه بفرستیم.
گودرزی با تاکید بر تجمیع ظرفیت های موجود در اطراف دانشگاه به نفع این مجموعه خواستار مدیریت یکپارچه منابع آموزش عالی در استان و شهرستان اراک شد.
در پایان این بازدید مقرر شد تا بخشی از این اقدامات در مصوبات سفر استانی هیات دولت طرح گردد و برای رفع این مشکلات تلاش همه جانبه صورت پذیرد.

همزمان با دهه ولایت و امامت در مراسم گرامی داشت اعیاد قربان و غدیر خم از سادات معزز دانشگاه صنعتی اراک تجلیل به عمل آمد.
این آیین به همت مدیریت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه روز سه شنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۱در سرسرای پروین اعتصامی با هدف ترویج آموزه ها و تبیین بنیانهای ولایت فقیه همچنین تجلیل از سادات دانشگاه از ساعت 11 الی 13 برگزار شد.
این مراسم که با قرائت جناب آقای قربانی قاری ارجمند دق الباب شد و با اجرای شاعرتوانمند جناب آقای مختاری ادامه یافت تا دکتر گودرزی سرپرست دانشگاه صنعتی اراک بتواند در مقام میزبان پیش قدم سادات ارجمند باشد.
در ادامه حجت الاسلام تاج آبادی در خصوص مبانی ولایت مداری و شیعه علوی با اشاره به احادیث، آیات به تبین جایگاه جامعه علوی پررداختند.
در بخش دیگری از برنامه گروهی از نوجوانان به اجرای سرودهای ولایی پرداختند و با اجرای مداح اهل بیت جناب محمد صدری این فضا تلطیف شد وحجت الاسلام ظرافت رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری بعنوان خطیب پایانی با تاکید بر تبعیت بر مدار ولایت تاکید کردند و خواستار تحقق بیشتر این امر در زندگی روزمره خصوصا در تربیت دانشجویان شدند.
در پایان این مراسم با اهدای لوح یادبود و هدیه از همکاران سادات دانشگاه تقدیر بعمل آمد.

نخستین کتاب جامع در زمینه رادارهای نفوذی به زمین با همین عنوان (رادار نفوذی به زمین (GPR))روز چهارشنبه 22تیرماه رونمایی شد.
در این رونمایی دکتر رضا احمدی عضو علمی دانشکده مهندسی علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک و مولف این کتاب با اشاره به لزوم ورود دانشگاه ها در ترجمه، تالیف و چاپ کتب بروز و طرح مباحث جهانی برای درک بهتر از حرکت علمی جهان، هدف از تالیف این کتاب 400 صفحه ای را ورود به مباحث نوین در حوزه رادارهای نفوذی به زمین بعنوان یکی از روشهای نوین ژئوفیزیکی دانست.
ایشان بیان داشتند: رادارهای نفوذی با توجه به غیرمخرب بودن،دسترسی سریع و دقیق قادر به آشکارسازی انواع ناهمگنیهای زیرسطحی و نیز آشکارسازی و شناسایی انواع اهداف مدفون در اعماق کم میباشد که با توجه به پهناوری و دور از دسترس بودن بخش های عظییمی از کشورمان نهادینه شدن این روش می تواند به کشف منابع زیرسطحی و مدیریت منابع بسیار کمک کند.
دکتر احمدی اضافه نمودند: GPR با استفاده از امواج رادیویی عموماً در محدوده فرکانس یک مگاهرتز تا بیش از یک گیگاهرتز، برای نقشه کردن ساختارها و ویژگیهای اشیاء مدفون در زیر زمین (ساختارهای دستساز بشر) و تغییرات در ویژگیهای مواد درون محیط ها بکار میرود.
وی بیان داشتند: این روش دارای طیف وسیعی از کاربردهاست و در بسیاری از زمینههای مهندسی ازجمله معدنکاری، ژئوتکنیک و شناسایی ساختار، تصویرکردن آبهای زیرزمینی، باستانشناسی، امور جنایی، قضایی، قانونی و نظامی، برف و یخ و یخبندانشناسی، تأسیسات و مسائل زیستمحیطی کاربرد دارد.
این عضو علمی دانشکده علوم زمین اضافه نمودند؛ به دلیل نیاز بسیار زیاد به این روش برای حل مسائل مختلف در کشور و فقدان مرجع مناسب به زبان فارسی برای رفع نیاز کاربران و پژوهشگران، کتاب حاضر تحت عنوان "رادار نفوذی به زمین (GPR)" تالیف شده است که مشتمل بر هفت فصل میباشد.
دکتر احمدی در تشریح فصول کتاب براساس کاربرد بیان داشتند؛ فصل اول کتاب به بیان مقدمه و کلیاتی در مورد روش GPR، تعریف و تبیین مسائل GPR، فرضیات منظور شده در پژوشهای انجام شده پرداخته شده است که در فصلهای بعدی کتاب، حجم و نوع داده های مورد استفاده در بخشهای مختلف و ابزار کار پرداخته شده است.
وی با اشاره به مباحث فصل دوم و لزوم شناخت تاریخچه کامل روش GPR در دورههای زمانی مختلف به کاربردها و فعالیتهای جاری و توسعه آینده این روش را پرداختند و در بیان فصل سوم کتاب به مهمترین کاربردهاي روش GPR در زمینههای مختلف اشاره نمودند.
احمدی تاکید نمود؛ در این کتاب برای درک بهتر خواننده و ملموس تر شدن موضوع، مثالهای متعدد عملی از بکارگیری GPR در زمینه های مختلف در پروژه های داخل و خارج کشور درج گردیده است که این کتاب را از دیگر کتب متمایز می کند و بر این اساس خواننده را برای درک بهتر مبانی نظري و فیزیکی روش GPR بطور جامع و کامل آماده می سازد تا در فصول بعدی خواننده تمام جزئیات را بطور ساده، شیوا و قابل فهم در مراجعه به این کتاب تجربه نماید.
وی تاکید نمود؛ سعی شده است تا مخاطب با آمادگی ذهنی و درک بهتری از این پدیده نوین خصوصا در مورد آنتنهای GPR، روشهای برداشت GPR، انتخاب بهینه پارامترهای مختلف برداشت GPR، روشهای مختلف پردازش و فیلترسازی داده های GPRروبرو گردد.
این عضو علمی دانشگاه صنعتی اراک بیان داشت با توجه به متنوع بودن مباحث و پر کاربرد بودن این روش جهت توسعه کاربردهای روزافزون روش GPR و شناسایی همچنین استخراج پارامترها، نیاز به پژوهش بیشتر در زمینه پردازش دادههای GPR به خوبی احساس میشود.
ایشان فرآیند شبیه سازی و مدلسازی پیشرو دادههای GPR ارائه شده در فصل پنجم را برای پاسخگویی به نیازهای پژوهشگران این حوزه کاملا کاربردی دانستند برای این منظور با استفاده از یک روش مدلسازی پیشرو مناسب و کارآمد از طریق بهبود الگوریتمهای موجود، ابتدا پاسخهای سیستم GPR برای اهداف مختلف، شبیهسازی شده و سپس رفتار پاسخهای حاصل در حوزه مکانی، مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته است.
دکتر رضا احمدی در پایان اشاره کرد: از مهمترین مباحث مطرح شده در این کتاب می توان به مبانی و کاربرد روشهای شناخت الگو همانند تطبیق الگو، شبکه های عصبی مصنوعی و ماشین بردار پشتیبان در استخراج پارامترهای هندسی اشیاء مدفون در تصاویر GPR در فصل ششم اشاره نمود که برای این منظور برداشت صحرایی بر روی اهداف حقیقی از قبیل قنات، کانال، لولههای با جنسهای مختلف و اسلب در مناطق شناخته شده، صورت گرفته و دادههای برداشت شده، مورد استفاده قرار گرفته است تا مجموعه این دانش انباشته بصورت نهایی شده درفصل هفتم در کنار معرفی دستگاه های بروز و سیستمهای برداشت صحرایی دادههای GPR برای اهداف گوناگوناین امکان را می دهد تا کاربران این با انواع سیستمها آشنا شده و بتوانند دستگاه مورد نیاز خود را متناسب با نوع کاربرد و هدف انتخاب نمایند.

همزمان با رونمایی از مجله علمی پژوهشی « زمین و آمار »، دکتر کامبیز هدایتی سرپرست معاونت آموزشی و پژوهشی و دکتر فربد ستوده سرپرست مدیریت امور پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اراک با حضور در محل کار دکتر مصطفی یوسفی راد در روز دوشنبه 20 تیرماه 1401، از تلاشهای علمی و پژوهشی مدیر مسئول مجله زمین و آمار و بنیانگذار نخستین شرکت دانش بنیان دانشگاه تجلیل بعمل آوردند.
دکتر هدایتی با بیان این موضوع که تجلیل پیوسته از اعضای هیأت علمی دانشگاه جهت پاسداشت زحمات و تلاش های این عزیزان یک سنت حسنه است، یادآوری نمودند؛ دکتر یوسفی راد بعنوان عضو هیأت علمی دانشکده مهندسی علوم زمین همواره توانسته است بعنوان مروج و توسعه دهنده اهداف علمی نوین دانشگاه پیشرو بوده و با این رویکرد نخستین شرکت دانش بنیان با نام سگال پژوهان را در دانشگاه صنعتی اراک بنیانگذاری نمودند. دکتر هدایتی تاکید نمودند: ایشان همواره به عنوان یک استاد اخلاق مدار و خلاق سکان هدایت و جریان سازی علمی دانشگاه را در سالیان متمادی در سمتهای مختلف در دست داشته و دستاوردهای مختلفی چون برترین پژوهشگر برتر در حوزه عقد قراردادهای پژوهشی و کاربردی را در کارنامه علمی خود دارد که این نشان از همت بالا و تلاشهای هدفمند ایشان در ارتقای جایگاه آموزش عالی استان و تبلور دانش کاربردی می باشد.
وی با اشاره به سابقه علمی و پژوهشی این استاد صنعتی بیان داشتند: دکتر یوسفی راد در سالیان متمادی توانسته با همکاری دیگر اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی علوم زمین همچون دکتر فریدون قدیمی و دکتر عبدالمطلب حاجتی و نیز راه اندازی شرکت دانش بنیان سگال پژوهان، علاوه بر حل مسائل زمین شناسی و بحران های زیست محیطی استان به درستی در تعریف مسائل این حوزه برای حل و تفهیم بیشتر تلاش کنند که جای تقدیر و تشکر ویژه وجود دارد.
دکتر یوسفی راد ضمن تشکر از این حسن اخلاق مجموعه معاونت آموزشی و پژوهشی دانشگاه بیان داشتند: هدف از ایجاد شرکت دانش بنیان سگال پژوهان و مجله علمی پژوهشی زمین و آمار ارتقای جایگاه علمی و رسوخ دانش حرفه ای در ابعاد مختلف می باشد تا با تگیه بر این دانش انباشته بتوانیم با جذب نیروهای نخبه علمی در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب دین خود را به ایران عزیزمان ادا نموده و سبب اشتغال پویای جوانان و آینده سازان این سرزمین گردیم.

مجله زمین و آمار دانشگاه صنعتی اراک با مدیر مسئولی آقای دکتر مصطفی یوسفی راد راه اندازی و اولین شماره مجله نیز به صورت آنلاین منتشر شد.
مجله زمین و آمار باهدف بیان موضوعات مرتبط با علوم زمین بر پایه علوم آماری و براساس رسیدن به پیشرفت همه جانبه در تحقق توسعه پایدار در دانشکده مهندسی علوم زمین دانشگاه صنعتی اراک شروع به فعالیت نموده است و نخستین نسخه دیجیتال این مجله حرفه ای در پورتال دانشگاه در دسترس می باشد.
دانشگاه صنعتی اراک به عنوان تنها دانشگاه دارای دانشکده مهندسی علوم زمین در استان مرکزی و به دلیل قرارگرفتن در رنگین کمان معدنی کشور و زون زمین شناسی و پنجمین استان بهره مند از ذخایر معدنی، در رسالتهای خود به دنبال این موضوع است که علاوه بر ارائه خدمات فنی و مهندسی در توسعه و مستندسازی علوم و تحقیقات پژوهشی کاربردی، داده های مرتبط بر علوم زمین و فعالیتهای اثرگذار زیست محیطی را بر پایه علوم آماری که توسط محققین کشور عزیزمان جمع آوری شده است، تجزیه و تحلیل و مستندسازی نموده که قابل استفاده به سایر پژوهشگران نیز باشد.
مجله زمین و آمار با تعریف این رسالت علمی بر آنست تا در تحقق بیانیه گام دوم انقلاب خصوصا اقتصاد دانش بنیان موثر بوده و بر همین اساس از همه پژوهشگران و محققین دعوت به همکاری می نماید.
لینک ورود به مجله زمین و آمار دانشگاه صنعتی اراک: http://www.jes.arakut.ac.ir

پروژه تحقیقاتی دکتر اسعد شمشادی عضو علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اراک بعنوان 5 پروژه برتر صنعت برق وزارت نیرو در سال 1400 انتخاب شد.
دستگاه تست و اندازه گيري امپدانس موجي سيستم زمين پُست هاي فشار قوي ESIT 01 که به سفارش شرکت برق منطقه ای هرمزگان توسط دکتر شمشادی در دانشگاه صنعتی اراک در قالب طرح پژوهشی صنعتی طراحی و ساخته شد.
دکتر شمشادی در مصاحبه با اداره روابط عمومی دانشگاه بیان داشت : دستگاه اندازه گیری و تست امپدانس موجی سیستم زمین پُست فشار قوی به منظور جلوگیری از وارد شدن خسارات به بخش فشار ضعیف ایستگاه فشار قوی طراحي و ساخته شده در نوع خود در جهان بي نظير بوده و در حال طي مراحل نهائی ثبت اختراع مي باشد.
ایشان بیان داشت هدف از انجام این پروژه اندازه گيري امپدانس موجي شبکه زمین در پُستهاي فشار قوي همچنین بررسي تخصصي فرکانس بالاي شبکه زمين نصب شده در ايستگاههاي فوق توزيع و انتقال می باشد.دکتر شمشادی اضافه کرد؛بررسي چگونگي انتقال اضافه ولتاژها در پستهاي با مقاومت موجي بالا از دیگر اهداف این طرح می باشد که بواسطه مشکلات ايجاد شده ناشي از شبکه زمين با مقاومت موجی بالا و شناسايي علت سوختن و چگونگي انتقال اضافه ولتاژها بر روي تجهيزات حساس و مخابراتي و آسيب ديدگي آن ها این اختراع می تواند بسیاری از این مشکلات را مرتفع و زمینه بررسي تاثير بروز اتصال کوتاه در سيستم هاي قدرت و اضافه ولتاژهای ایجاد شده در پست و انتقال آن به تجهیزات فشارضعیف وارد می شود ضمن مدلسازی آنرا شناسایی و از بروز آن جلوگیری نماید.
عضو علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی اراک، مشخصات دستگاه را اینگونه بیان داشت که این دستگاه توان توليد پالس فشارقوي قابل تنظيم تا سطح ولتاژ 80 کيلوولت دارا می باشد که همین امر باعث شده است این دستگاه در نوع خود بی نظیر بوده و امکان انجام 20 تست شبکه زمين بدون شارژ مجدد را دارد. دکتر شمشادی در تشریح مشخصات دستگاه تاکید نمودند؛ برپايي، انجام تست اتوماتيک و جمع آوري سريع همچنین استفاده از تئوري انعکاس امواج جهت محاسبه امپدانس موجي خصوصا در طراحي سيستم آشکارسازي اتوماتيک و تمام کامپيوتري (مدت زمان انجام تست کمتر از 20دقيقه) از دیگر خصیصه های بارز این اختراع می باشد.
در پایان دکتر شمشادی در معرفی دستگاه تست و اندازه گیری امپدانس موجی سیستم زمین بیان داشتند؛ این دستگاه با نگرشی کاملا دانش بنیان شکل گرفته و در آن تزريق پالس ولتاژ فشارقوي بصورت تک قطبي به رايزر شبکه و تحليل شکل موجهاي رفت و برگشتي از شبکه صورت می پذیرد که همین امر سبب شده میزان انحراف معیار و تلفات آن بسیار کم باشد و این دستگاه را متمایز نماید.
رویدادها |
20خرداد |
روز صنایع دستی روز ملی فرش |
21 خرداد
|
ولادت حضرت امام رضا (ع) |
27خرداد |
روز تشکیل جهاد کشاورزی
|
1تیر |
روز تشکیل تبلیغات اسلامی روز اصناف |
7تیر |
روز قوه قضائیه شهادت دکتر بهشتی و 72 تن از یاران امام خمینی |
9تیر |
شهادت امام محمد تقی (ع) |