از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری طرح صنعتی دکتر عادل زکی پور عضو علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اراک بعنوان طرح های برگزیده با عنوان  " طراحی و پیاده سازی سیستم واسط الکترونیکی و درایو سرو موتورهای مغناطیس دایم دستگاه CNC " در سال 1400 معرفی شد.

امروزه استفاده از ماشين ابزارهايي با کنترل کامپیوتری (CNCها) از جایگاه ویژه ای در صنایع مختلف برای تولید قطعات با پیچیدگی‌های هندسي بالا برخوردار می‌باشند. این پروژه تحقیقاتی با هدف طراحی و ساخت بخش کنترل دستگاه CNC با سه درجه آزادی همراه با بومی سازی دانش طراحی و ساخت سرو درایوهای موتورهای مغناطیس دایم اجرا شده است. ابعاد میز کار دستگاه CNC ساخته شده 3 × 5/5 مترمربع بوده و از سرو موتورهای مغناطیس دائم سنکرون برای کنترل موقعیت و سرعت حرکت محورهای مکانیکی دستگاه استفاده شده است. درایو سرو موتورهای مغناطیس دایم با هدف دستابی به دانش فنی و بومی سازی آن نیز طراحی و ساخته شده است. در این پروژه برای پیاده سازی بخش کنترل از پردازنده های DSP با قدرت پردازش MIPS150 بکار گرفته شده و از الگوریتم‌های پیشرفته کنترل موقعیت و سرعت در پیاده سازی بخش کنترل استفاده شده است. دستگاه ساخته شده داری دقت عملکرد 1/0 میلی‌متر، سرعت حرکت 500 میلی‌متر بر ثانیه و سرعت اسپیندل 24000 دور بر دقیقه می باشد.

با توجه به وابستگی اجزای بخش کنترل دستگاه‌های CNC به تجهیزات وارداتی و همچنین بازار مصرف بالای این تجهیزات، بومی سازی و دستیابی به دانش فنی کنترل کننده‌های سرو موتورهای مغناطیس دایمی از دستاوردهای ارزشمند این طرح در راستای صرفه جویی اقتصادی و جلوگیری از خروج ارز از کشور می‌باشد. نمونه ساخته شده در مقایسه با مشابه خارجی از صرفه جویی ارزی بیش از 60 درصد برخوردار و بوده است. همچنین با بهره برداری از این پروژه 3 نفر بصورت مستقیم مشغول به کار شده اند